Energiatodistus ja Energia-avustus

Energiatodistuksen avulla on mahdollista vertailla rakennusten energiatehokkuutta. Energiatodistus perustuu rakennuksen ominaisuuksiin, jolloin asukkaiden energiankulutustottumukset eivät vaikuta energialuokkaan. Energiatodistuksessa pyritään myös samalla kehittämään rakennuksen energiatehokkuutta.

Milloin tarvitsee?

Tarvitset energiatodistuksen kun olet myymässä tai vuokraamassa asuntoasi. Energiatodistus on pakollinen lähes kaikille asuinrakennuksille.

Miksi?

Energiatodistuksen avulla rakennuksen energiatehokkuutta voidaan vertailla muihin rakennuksiin.
Energiatodistuksen yhtenä tavoitteena on myös parantaa asuntosi energiatehokkuutta, joka tuo säästöjä energiakustannuksiin.

 

ARA:n Energia-avustus

ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020-2022. Teemme tarvittavat energiatekniset selvitykset ARA:n energia-avustuksiin, niin omakotitaloihin kuin taloyhtiölle. Toteutamme tarvittavat laskemat ja autamme teitä energia-avustushakemuksen teossa. Energia-avustuksen hakuprosessissa asiakas saa myös uuden energiatodistuksen.

 

Ota yhteyttä!

Teemme energiatodistuksia pääasiassa Keski-Suomen alueella. Energiatodistuksen hinta on olemassa olevaan omakotitaloon on 280€ (sis. alv + kulut), kun kohde sijaitsee 50km säteellä Jyväskylästä.

Muissa tapauksissa pyydä tarjous.

Saat meihin yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla ja puhelimella.

Tuomas Seppänen  |  Energiatekniikan ins. AMK, ylemmäntason energiatodistuksen laatija.

 

tuomas.seppanen(at)invergo.fi  | 050 3680297